Een gezonde school!

Het Nuborgh College Veluvine staat achter de doelstellingen van het JOGG beleid. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Het is een landelijke beweging, die zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas bij Nederlandse jongeren om te zetten in een daling. Zowel publieke als private partijen spelen hierbij een belangrijke rol.

Als school willen wij ook graag een bijdrage leveren om de omgeving van jongeren een nieuwe vorm aan te bieden. Hoe doen wij dat?. Wij  zijn gestart met het aanbieden van  gezonde ‘snacks’, in de vorm van fruit, gezonde broodjes, water uit het watertappunt, en calorie arme frisdranken. Maar ook snoepgroente bieden wij aan. Veel groente zijn uitermate geschikt om als tussendoortje te eten!  Daarnaast biedt onze school voldoende sport- en beweging. Wij doen mee met de JOGG activiteiten van de gemeente Nunspeet. In september gaat de actie snoepgroente van start. Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk dat er in de lessen aandacht geschonken wordt aan de ‘voedselvaardigheden’. Het doel is om onze leerlingen verantwoord met hun eten om te laten gaan. Hen te ‘verleiden’ om gezonde ‘snacks’ te gaan eten en meer te bewegen. Wij zullen ook één of twee keer per jaar een kantnescan invullen en waar nodig aanpassingen verrichten in het assortiment.

Belangrijk om te vermelden is dat wij werken volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en vanaf 1 januari volgens Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.